Zaloguj się
Zaloguj się
×

Gulasz warzywny z curry

Dodaj do planu
Dodaj do ulubionych
Drukuj
beszamel

Składniki (liczba porcji: 6)

cebula
1 szt
curry
1 szczypta
papryka czerwona
2 szt
czosnek
5 g
fasola szparagowa
0,5 kg
kabaczek
2 szt
oliwa z oliwek
1 łyżka
papryka żółta
1 szt
pomidory z puszki
200 g
cukinia zielona
1 szt
kolendra świeża
3 g
mleko kokosowe
400 g
chleb pszenny
210 g

Wartości odżywcze (dla 1 porcji 447 g)

Kaloryczność
302 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
35.4 g
Tłuszcze
15.4 g
Żelazo
3.7 g
Błonnik
9.3 g
Opis
Gulasz warzywny z curry nie tylko rozgrzewa, ale pomaga też walczyć z nadwagą. Jest bowiem jednym z dań polecanych w diecie bazującej na niskim indeks glikemicznym. Charakteryzują się one tym, że bardzo powoli uwalniają zawarty w sobie cukier.
Sposób podaniaNa ciepło
Czas przygotowania30 min
Metoda przygotowaniaSmażenie , Gotowanie
Poziom trudnościŁatwe
Kategoria posiłkuInne
Typy posiłkówObiad

Przygotowanie:

1.
Podgrzewamy oliwę z oliwek w dużym rondlu albo wysokiej patelni, dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy przez 2 minuty, a potem dodajem curry.
2.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
3.
Dodajemy pokrojone warzywa do curry, podsmażamy przez 2-3 minuty
4.
Wlewamy mleczko kokosowe. Dodajemy pomidory z puszki. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez następne 12-15 minut tak, aby warzywa stały się miękkie. Na koniec posypujemy wszystko kolendrą. Podajemy z pieczywem.
Pokaż przepis na stronie beszamel.pl
Ugotowane! Moja ocena to:
10.0
(Liczba głosów:  2)